- Jeg var aldri i tvil om hva jeg skulle tatovere

Når Richard Tørressen skulle ta en ny tatovering var han aldri i tvil om hva denne tatoveringen skulle inneholde, og hva som skulle være budskapet.

- Jeg ønsket å kunne vise fram to ting som betyr veldig mye for meg i livet. Hodeskallen er en del av logoen til mitt favorittband, mens korset er et symbol på troen min, forteller Tørressen.

Flekkerøymannen har likevel en annen tatovering som er viktigere for han enn denne.

Kunsten i tatoveringene

Morten Larsen driver tatoveringsstudioet Blekksprut tattoo i Kristiansand Sentrum. For han er det ikke så viktig om kundene som kommer inn har en betydning eller ei.

- Tatovering i seg selv er jo et kunstverk. Jeg er mest opptatt av estetikken i en tatovering, men du vil alltid finne tatoveringer med en betydning, men også de som noen tar fordi de er pene å se på, forteller Larsen.

Gjennom årene har tatoveringene endret seg i popularitet også. Larsen opplyser at det er en stor endring i hva som var populært for 20 år siden, kontra hva som er populært nå.

- Tidligere var det omtrent umulig å gå inn et sted uten at noen hadde en tribal tatovering på seg. Så du på et kjendismagasin så kunne du være sikker på at noen av kjendisene i det magasinet hadde tribal tatovering.

- Det viktigste for meg er estetikken i en tatovering

- Morten Larsen

- Det har blitt en avhengighet

- Roy-Martin Hausmann

For Roy-Martin Hausmann startet det hele med noen tatoveringer i fylla.

- Etter de første tatoveringene fikk jeg bare lyst på flere tatoveringer, så det har blitt som en avhengighet for meg, sier Hausmann, før han fortsetter.

- Jeg tror det også har blitt slik at tatoveringene mine er et symbol på noe jeg ønsket å være. Det ser veldig tøft ut og man tenker ofte at folk med tatoveringer er røffe og kule typer. Selv har jeg aldri vært veldig fornøyd med meg selv, så tatoveringene er et forsøk på å i hvert fall fremstå veldig kul på utsiden.

- Det har en enorm betydning for meg

For Richard Tørressen er det ikke bare tatoveringen med hodeskalle og kors som betyr mye for han.

Han opplevde alle foreldres mareritt da hans førstefødte datter Sarah Madeleine i 2009 døde få timer etter fødselen. Han valgte da å tatovere navnet hennes som en hyllest til dattera.

- Det var viktig for meg å beholde et minne om henne og da var det å tatovere navnet hennes på armen min en fin måte å gjøre det på, forteller Tørressen.

Da hans andre datter Maria Victoria ble født valgte han i etterkant å tatovere hennes navn på den andre armen for å erklære sin kjærlighet til hun.

- Navnet hennes er også en slags hyllest da hun kom helskinnet gjennom fødselen. Maria viser til henne som ble mor til seierherren, og Victoria betyr seier, legger Tørressen til.