Vil ta Studio B til nye høyder

Håkon Sagen har spilt med artister som Gabrielle, Dagny og Ina Wroldsen. Nå drømmer han stort om hva han kan skape

Håkon Sagen er en 39 år gammel musiker og produsent fra Norge. Han har jobbet med musikk siden 2008, og har hatt en rekke oppdrag innen kristen musikk, samt spilt med kjente artister som Gabrielle, Dagny og Ina Wroldsen. Håkon har også studert musikk i fire år og har alltid hatt en stor interesse for å spille og produsere musikk.

-Jeg har lenge produsert egen musikk, men har ikke jobbet så veldig mye med produksjon for andre, og har alltid tenkt at det viktigste for meg har vært å spille konsert og i studio,  Sier han.

Men med ankomsten av pandemien i 2020, ble Håkon tvunget til å tenke nytt om sin rolle i musikkindustrien. Han fikk muligheten til å jobbe mer med produksjon, noe som han hadde tenkt lite på tidligere, og oppdaget at han elsker denne delen av musikkbransjen. Han nøyer seg ikke lenger med å spille, men har også lyst til å forme musikk som en helhet og bidra med sin kreativitet og erfaring som musiker.

- Men så kom en pandemi og da skjedde det veldig mye rart i hodet tror jeg, Det var en utrolig omveltning å satt meg mer inn i produsent biten av musikk. Sier Håkon Sagen.

Pre Produksjon på Studio B var helt fantastisk. Håkon er helt rå til å rettlede uten å ta overhånd. Vi følte oss så godt ivaretatt.
Amanda Tenfjord

Nå har Håkon blitt den nye studiomanageren ved Blå Kors Studio B på Gimlekollen, og han har ambisjoner om å ta musikkstudioet i en ny retning. Han tror at det å være tett på musikkindustrien og ha god kontakt med artister og andre aktører er viktig for å være relevant som produsent. Håkon har en direkte kontakt med mange kjente artister, noe som gir ham muligheten til å jobbe med dem på en nær og personlig måte.

-Sånn som vi jobbet med Amanda (Tenfjord) og andre artister som vi har hatt her så bruker vi mye tid på å snakke om hva teksten handler om, hva er det man har forsøkt å fortelle med låten, Sier han.

Som produsent har Håkon en sterk evne til å lytte til detaljene i musikken, og han vil fungere som en slags "testpublikum" for å sørge for at musikken formidler det artisten ønsker. Han legger også stor vekt på å forstå budskapet bak tekstene, og har en ønske om å formidle musikken på en meningsfull måte.

Et annet nytt fokusområde er pre-produksjon. Sagen mener at det å bruke tid på å diskutere tekstene og budskapet i låtene med artister er en viktig del av prosessen. Han har lært dette fra erfaringen med å jobbe med Gabrielle og andre artister, og han håper å ta det videre til Studio B.

-Jeg tror at hvis en skal jobbe som produsent er det viktig og være relevant. Se hva som gjøres på konserter og har god kontakt med bransjen, påpeker Sagen.

“Det var veldig kult å samarbeide med Håkon som arrangør! Jeg har jo vært verden rundt og delt scene med han som gitarist, men han gjorde en like fantastisk jobb bak kulissene som foran på scenekanten".
Jørgen Munkeby

Alt i alt ser Håkon frem til å ta Studio B til nye høyder, og han har mange spennende prosjekter på gang med en rekke talentfulle artister. Med sin bakgrunn som musiker og erfaring som produsent, er Håkon Sagen en viktig brikke i den videre utviklingen av musikkstudioet.